Om oss – Gainbridge

Vi är experter på noterade tillväxtbolag

Det finns många mindre bolag i Norden som flyger under investerares och fondbolags radar. Noterade innovativa bolag inom olika branscher som är redo att lyfta men ännu inte har accelererat sin tillväxtresa. Bolag som drivs av kunniga entreprenörer med unika insikter och kompetenser. De är inte lätta att hitta och det krävs både erfarenhet och kunskaper för att utvärdera dem. Därför reser vi outtröttligt land och rike runt för att identifiera, analysera och investera i just de småbolag som på sikt ger de bästa möjligheterna att skapa värde åt både investerare och ägare.

Markus Neuding

Chairman of the board

Markus är styrelseordförande i Gainbridge Capital och vice VD i Spotlight Group AB. Han har erfarenhet från flera olika styrelseuppdrag inom den finansiella sektorn och har bland annat varit VD för en legal rådgivare med särskilt fokus på aktiemarknaden.

Med en juristexamen från Lunds universitet har han en bakgrund som jurist och arbete på advokatbyrå med särskild inriktning på värdepappers-, aktiemarknads- och aktiebolagsrätt, samt bistått vid ett stort antal transaktioner på aktiemarknaden.

Markus har startat flera bolag och han har därför stor kompetens bland annat inom att utvärdera företagsidéer, investeringsstrategier samt att driva och utveckla bolag, men även att förvärva och sälja bolag.

Mikael Renck

Member of the board

Idag är Mikael Group CFO på Spotlight Group AB och har länge varit verksam inom finansbranschen, med primärt fokus på ekonomi och ekonomistyrning.

Mikael har grundat ett antal bolag inom ekonomi- och IT-branschen, bland annat eAktiebok som idag är en del av FinReg Solutions AB.

Under åren som bland annat CFO på Spotlight Stock Market AB, CFO på Sedermera Corporate Finance AB och CFO på Markets & Corporate Law AB (MCL) har Mikael byggt upp en bred kunskapsbank och ett stort kontaktnät.

Sebastian Hodel

Chief Executive Officer

Sebastian är VD för Gainbridge Capital AB och ansvarig förvaltare av Gainbridge Novus Nordic sedan starten 2021. Sebastian har erfarenhet från hundratals transaktioner som finansiell rådgivare till tillväxtbolag inom teknologi och life science.

Tidigare arbetade han som Chief Operating Officer på Sedermera Corporate Finance AB med ansvar för bland annat organisation och affärsutveckling. Dessförinnan har han arbetat inom corporate finance i roller som aktieanalytiker, Manager Corporate Finance och Head of Equity Sales. Sebastian har en examen inom teknik, samt studier inom ekonomi och juridik.

Alena Rukavishnikova

Chief Financial Officer

Alena är Chief Financial Officer på Gainbridge Capital AB och arbetar parallellt som Head of Finance and Business Control på Spotlight Group AB.

Alena har en Master i Corporate and Financial Management från Lunds universitet och hon har tidigare haft tjänster som Financial och Business Controller.

Erfarenheterna är omfattande och stäcker sig från redovisning, rapportering och kontroll samt kapitaltäckning inom finans- och IT-branschen.

Vårt Advisory Board bidrar med fördjupad kunskap

Förutom den kompetens och erfarenhet som vi själva besitter har vi även ett mycket erfaret och kunnigt Advisory Board. De är en viktig del i vår analys- och investeringsprocess och bidrar med branschspecifika insikter av stort värde. Med erfarenhet från venture capital-bolag, ledande befattningar i stora internationella koncerner och aktiv portföljförvaltning har de en bred expertis inom en mängd olika områden. Vi rådgör regelbundet med dem i olika frågor, samtidigt som vi även har ett aktivt nätverk med investeringsleads och samarbetspartners.

Lisa Enckell

Venture Partner, Antler

Lisa är en investerare med fokus på snabbväxande teknikbolag, startups. 2018 var hon med och startade riskkapitalbolaget Antler som idag verkar i 25 länder runt om i världen. Hon var en global partner och var med och byggde upp Antler från start. Idag är hon venture partner hos Antler och stöttar deras portföljbolag. Hon är också rådgivare för bland andra svenska Mentimeter.

Lisa var en av de första anställda på Wrapp, ett startup inom social gifting som grundades 2011. Lisa arbetade med deras USA-expansion och jobbade under flera år i San Francisco.

När det kommer till egna investeringar är Lisa en aktiv ängelinvesterare som gärna investerar först i nya startups. Hon har idag investerat i 40-talet startups runt om i hela världen.

Jan Petersson

Senior portföljförvaltare, Fjärde AP-fonden

Jan är senior portföljförvaltare på Fjärde AP-fonden. Han har en mångårig erfarenhet inom finansbranschen, med meriter som såväl styrelseledamot och rådgivare som fondförvaltare samt grundare av Tellus Fonder.

Idag är Jan även medlem i AP-fondernas etikråd och han har styrelseuppdrag i bolag som First Venture. Tidigare har han arbetat bland annat som portföljförvaltare och chef för aktiemäkleri för bland andra Danske Bank, Apoteksbolagets Pensionsstiftelse, SEB och Credit Agricole Cheuvrux.

Jan har ett stort närverk som möjliggör affärer och dessutom har han erfarenheter från Tellus Fonder av att starta och driva en fondbolag, vilket gör att han besitter ett värdefullt operativt kunnande.

Semmy Rülf

Styrelseordförande, UGLK Science

Semmy är tidigare VD för Axis Communications AB och han har haft ledande roller även i andra internationella tillväxtbolag.

Med flertalet styrelseuppdrag inom biotech, medicin och teknik har Semmy en värdefull kunskap i att driva bolag framåt.

Semmy har en dokumenterad historia av arbete inom marknadsförings- och reklambranschen och han har kompetens inom marknadsföringsledning, ledarskap, nyetablering, marknadsföring och strategisk planering.

Thomas Gidlund

Aktiv investerare

Thomas är idag en aktiv investerare med över 25 års erfarenhet inom mjukvaru- och finansbranschen. Han har bland annat arbetat som Investment Manager på Sciety, med fokus inom life science och som chef för försäljning och affärsutveckling på Oslo Börs och Spotlight Stock Market.

Thomas är även grundare av ExNet Transaction Services och han har innehaft roller som Product Manager på Itiviti samt Sales Manager på Sungard Financial Systems.

Med en master i Industrial Management and Engineering från Linköpings teknologiska institut i kombination med sina erfarenheter har Thomas en ytterst stor förståelse för olika branscher och han kombinerar entreprenöskap med god förändringsförmåga.

paragraph-white

Legal information om Gainbridge Capital

Här har vi samlat all information som rör Gainbridge Capitals ägare, styrelse, ledning, tillstånd, samt intern styrning och kontroll. 

Vill du arbeta med att få goda idéer att växa?

På Gainbridge Capital arbetar vi för att hjälpa företag att ta nästa steg på sin tillväxtresa. Vi vill bidra till att göra Nordens småföretagare starkare genom att vara en aktiv och långsiktig ägare. Samtidigt som vi skapar värde åt våra investerare. Här nedanför kan du se om vi har några lediga tjänster just nu. Men även om vi inte aktivt rekryterar är vi alltid intresserade av att få kontakt med engagerade, kunniga och erfarna människor som brinner för analys, entreprenörskap och investeringar.